SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.49 número2Concordancia de valores nutricionales entre la Antropometria y Bioimpedancia electrica en pacientes con insuficiencia cardiaca.Acerca de la utilidad del Minimental Test índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Anales de la Facultad de Ciencias Médicas (Asunción)

versión impresa ISSN 1816-8949

Resumen

SAN MARTIN, V  y  FACULTAD DE CIENCIAS MEDICAS, UNA et al. FINE PARTICLES IN THE AIR OF GASTRONOMIC PLACES WITH GRILL. An. Fac. Cienc. Méd. (Asunción) [online]. 2016, vol.49, n.2, pp.43-47. ISSN 1816-8949.  https://doi.org/10.18004/anales/2016.049(02)43-048.

ABSTRACT Exposure to indoor smoke is hazardous to health. Particles up to 2.5 microns are smoke markers in enclosed places. This study monitored the air quality in 4 gastronomic places in Asunción, Paraguay, and some conditions that influence the levels of exposure explored. The highest levels of particles found were 9.3 µg / m3. In none of the premises studied were smokers detected. There is a lack of further research on indoor air pollution for better health protection. Key Words:ambient smoke in enclosed places, PM2.5, air quality.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons